Dinsdagavond 19.00 tot 21.00 uur

Gebouw Novadic-Kentron

Raadhuishof 25

5341 HR Oss

Aanmelden 06-12663458 of e-mail info@aaoss.nl

Regelmatig worden we gebeld door partners van probleemdrinkers. Ze weten zich vaak geen raad meer met het drankgebruik of drankmisbruik van hun partner, en het alcoholistengedrag dat daaruit voortvloeit. Natuurlijk staan we ook partners graag te woord. Echter, AA Oss Raadhuishof is een werkgroep waar partners geen actieve rol hebben.

De bijeenkomsten worden enkel bijgewoond door de alcoholisten, probleemdrinkers. Dit heeft onder andere te maken met de anonimiteit en het behouden van het veilige karakter binnen de groep.

Partners hebben veel vragen. Ze hebben meestal al alles geprobeerd om door te dringen tot de probleemdrinker maar het wil maar niet lukken. Door onbegrip en onmacht ontstaan vaak steeds groter wordende spanningen die uiteindelijk uitlopen op een relatiebreuk. Dat hoeft echter niet.

Partners van de alcoholist en probleemdrinker hebben een belangrijke rol in het proces van stoppen met drinken dat de probleemdrinker ondergaat. Het is misschien geen makkelijke rol maar door de steun van partners kan het proces voor de drinker worden versneld waardoor de nodige problemen meestal voorkomen kunnen worden.

Gelukkig staat een partner niet alleen voor deze taak. AL-ANON familiegroepen zijn groepen die bestaan uit partners of vrienden van alcoholisten die, door onderling ervaringen uit te wisselen, elkaar helpen om de drinkende partner te helpen in zijn herstelproces. Daarnaast vinden partners vaak veel begrip en troost in deze groepen.

De website van de AL-ANON familiegroepen is www.al-anon.nl.

Op deze pagina vind je alle informatie over de AL-ANON.

Ook tref je er een lijst aan van alle groepen in Nederland.

Anonieme Alcoholisten voor partners