Dinsdagavond 19.00 tot 21.00 uur

Gebouw Novadic-Kentron

Raadhuishof 25

5341 HR Oss

Aanmelden 06-12663458 of e-mail info@aaoss.nl

Vandaag heb je een besluit genomen, dat misschien je huidige leven gaat veranderen. Door je bezoek aan de Anonieme Alcoholisten Oss geef je aan je drankgebruik te willen aanpakken. We verwelkomen je niet alleen, maar willen je ook met dit besluit feliciteren. Iedereen die je vanavond gaat ontmoeten, heeft eerder hetzelfde besluit genomen. Zij weten, net als jij, wat het betekent afhankelijk te zijn van alcohol, niet te kunnen stoppen, omdat alcohol je leven beheerst. Zij kennen het gevoel van machteloosheid, niet weten hoe er mee om te gaan, de schaamte te moeten erkennen dat stoppen met drinken gewoon niet lukt, ondanks therapieën, opname in verslavingsklinieken, beloftes aan jezelf en je dierbaren enz.

Voor jou is de Anonieme Alcoholisten Oss misschien ook de laatste strohalm. Een machteloze en vertwijfelde roep om hulp, waar alle andere opties zijn afgevallen, omdat ze niet werkten. De kracht van een zelfhulpgroep, zoals de AA, bestaat uit het delen van ervaringen.

 

Begrepen in plaats van veroordeeld te worden. Kunnen zijn wie je bent. Je het gevoel geven dat je niet de enige bent met een alcoholprobleem en ook niet de enige die het op eigen kracht niet gelukt is om stoppen met drinken.

Stoppen met drinken moet je zelf doen, de zucht naar drank zal je zelf moeten overwinnen. Maar de groep herkent de route die je loopt, de moeilijkheden en twijfels die je tegen zult komen en heeft dezelfde vreugde ervaren als jij zult ervaren, als het lukt om niet meer te drinken. Samen met jou leggen we jouw route af.

Een AA meeting is essentieel voor jouw succes.

De Anonieme Alcoholisten Oss is een zelfhulpgroep van ervaringsdeskundigen. Wij zijn geen professionals. Iedere bezoeker is alcoholist en is bezig of bezig geweest te stoppen met drinken van alcohol. Tijdens de bijeenkomsten volgen we de 12-stappen methode van de Anonieme Alcoholisten die al bijna 100 jaar zijn nut binnen de AA-aanpak heeft bewezen.

Het enige doel van de AA is bezoekers te helpen te stoppen met het gebruik van alcohol. Het delen van eigen ervaringen is hierbij een belangrijk onderdeel.

In iedere bijeenkomst staat één stap centraal. Iedereen krijgt de kans zijn ervaringen hierover te delen, of aan te geven wat de afgelopen week goed of minder goed is gegaan. Schroom niet je eigen twijfels, gevechten of tegenslagen met ons te delen. Je zult merken dat anderen hetzelfde hebben meegemaakt als jij.

De 12-stappen methode is geen cursus, die na 12 weken is afgelopen. Het is een cyclus, na stap 12 beginnen we gewoon weer bij stap 1. Waarom? Een alcoholist blijft zijn hele leven een alcoholist, alcohol is overal in de maatschappij aanwezig en heeft op iedere alcoholist zijn aantrekkingskracht.

 

Voor een alcoholist geldt ‘een vingerhoedje is te veel, een emmer te weinig’, ‘het is altijd de eerste slok, nooit de laatste’.

Denk niet te snel dat je het allemaal wel alleen kunt, de ervaring leert dat dat niet zo is. De eerste jaren zijn er genoeg momenten waarop je de steun van de Anonieme Alcoholisten Oss nodig hebt. Bovendien houdt regelmatig AA bezoek je scherp, je blijft alert en geeft je energie om nee te blijven zeggen tegen de drank.

Geef ons KALMTE om te aanvaarden wat we niet kunnen veranderen.
MOED om te veranderen wat we kunnen veranderen.
En WIJSHEID om tussen deze twee onderscheid te kunnen maken
.

Welkom bij de Werkgroep Raadhuishof